Härliga fullmåne!

2012-01-07

Rutas tömkörning går framåt, i förmiddags gick hon först under hela turen, Eve och Fluora gick bakom oss. Det tar sig, kul!

Nyss var jag och Josse ner och gav kvällshö, då passade vi på att ta en promenad med Lilja och Gallium också. Det var härligt, fullmånen lyste upp så det blev långa skuggor av oss på vägen. Promenaden gick fint förutom att den lille herren sparkade Josse på smalbenet, som tur var fick han inte in någon kraft i kicken och Josse bara skrattade.

Jag har i flera veckor tänkt ta med mätkäppen ner till stallet, det var ett tag sedan jag mätte dem och det skulle vara kul med en uppdatering. Det ser absolut ut som att Lilja har dragit iväg i manken jämfört med Fluora. Xandra (Liljas mamma) var själv 87 cm, samtliga hennes tidigare avkommor har blivit mini med höjd 85-86 cm, det ska bli intressant att se hur Lilja blir. Hoppas givetvis hon stannar inom minigränsen. Fluora borde inte bli så stor med tanke på att Selene är 79 cm och Tiger 83 cm. Men man vet förstås aldrig!

Jag tror inte att Ruta kommer bli så stor, hon ser fortfarande ut att ha en bra bit kvar till Lättas (hennes mamma) storlek och Lätta själv är bara 97 cm. Rutas pappa Epus är också 97 i manken.

Ska försöka komma ihåg käppen imorgon!