Sista rycket

2012-12-01

Nu ikväll har temperaturen sjunkit ordentligt, för tillfället -11° men trots kylan fortsatt snöfall!

Idag har vi legat i som tusan för att "bli färdiga inför vintern" som det heter. För att hingstarna skulle kunna börja använda sin nya lösdrift var vi tvungna att riva och flytta fyra meter staket, det var verkligen hög tid innan tjälen tar sitt grepp. Skönt nog kan vi nu sätta en bock för den uppgiften - slutförd. I och med det skulle hingstarna flyttas från nuvarande hage till den som inkluderar lösdriften och det blev en riktig historia... Gallium var det förstås inga problem med, han är så gosig, på med grimma och så fick han stå och vänta bunden inne i hagen. Men Fabbe... Jag förstår inte hans problem med närkontakt, han höll sig konstant på cirka fyra meters avstånd och höll en mycket god fart i galoppen så fort jag kom lite närmre. STOR SUCK. Efter en stund tog jag med mig Gallium ut ur hagen och band upp honom i en staketstolpe en bit bort. Gick in för att be Micke om hjälp, när vi kommer ut efter någon minut vet jag inte vad Gallium gjort, han låg ner på andra sidan av staketet jag bundit honom vid, han hade rivit ner den översta brädan. Har han gjort en kullerbytta över?? Ingen aning. Gick in och reste upp honom, som tur var var han hel i alla ben och nacke. Tog med mig honom till den nya hagen istället och släppte honom med ett lager hö. Så gick jag och Micke in till Fabbe igen och så försökte vi få in honom i ett hörn, efter en kvart gav vi upp. Hämtade förstärkning i form av Josse och Eve och efter många rundor i hagen lyckades vi äntligen med hörnidén och så fick jag på grimman och då är han hur lugn, snäll och trevlig som helst. Detta beteende är verkligen inte acceptabelt, har aldrig haft en häst som gör så här tidigare, det är så frustrerande. Tog med honom till Gallium och de fann sig väl tillrätta i det nya boendet, ska försöka fota imorgon.

När detta var gjort kunde jag äntligen släppa stona i deras vinterhage med deras fina lösdrift, som det varit nu har jag ledit dem in och ut när de ska vara inne på nätterna. Nu behöver jag bara öppna en dörr så är de inne i stallet, ska bli så perfekt. Håller nu bara tummarna för att samtliga hästar ska förstå sig på vattenkopparna också så att jag slipper fylla hinkar som fryser till is efter en liten stund på dagarna.

Nu tror jag att vi äntligen är redo för vintern som ju redan varit här i flera dagar, otroligt skönt, kan nog njuta lite mer av snövädret nu!