En halvfärdig stallplan

2011-09-28

Nu har grävmaskinen varit på besök igen och därmed har vi en stallplan om än ganska jordig, gropig och utan grus ännu. Men stor skillnad jämfört med för en vecka sedan. Micke har panelat insidan av halva utedriften också, det blir liggande panel och det går så sakteliga framåt. Det drar ju dock ihop sig till installning och det betyder att hästarna kommer att få flytta ner till vinterhagarna vid gamla stallet igen, när det blir beror på väder och vind. Vårt stall här skulle snart kunna fungera som utedrift men eftersom vi inte har dragit ut varken el eller vatten ännu så går den idén bort. Att bära vatten inifrån tvättstugan är uteslutet, utomhuskranarna fryser ju vid minusgrader så de går inte att använda vintertid.

Selene brunstar åter så Bitis får göra en sista insats innan han far hemåt till sin stora vinterflock av godkända avelshingstar igen. Ting har inte brunstat sedan i mitten av augusti, om hon inte fått någon skum gulkropp eller liknande borde hon således vara dräktig. Konstigt och kul! Svårt att tänka mig att hon passerat åldern för att kallas ungsto redan.

Nästa är år det Rutas tur att bli tre. Planen är att börja tömköra henne nu i höst. Jag har en tömkörningsgjord jag tror passar men ingen sele. Om hon inte kan ha Tings nya förstås, jag har inte provat. Nåväl, det visar sig om det blir som jag tänker, det skulle vara kul att få henne inkörd.