Rask hovslagarinna

2011-03-18

Det snöar igen.. Men det ska väl sluta snart, helgen skulle bli solig som det såg ut. Två dagar i rad har vi eldat ris i en av hagarna, tidigare i vintras fällde Micke några träd och det blev givetvis massor av ris och småpinnar att städa undan. Mycket sitter fast i snön så det kommer bli fler brasor framöver.

Igår kom Shetlandstidningen! Alltid lika kul att få den i brevlådan. I detta nummer presenterades förra årets SUCH-ponnyer så där var Lätta med på bild. Även Selene och Ting var med, jag hade skickat in ett foto där de två stod med huvudena nedstoppade i höet, den hade placerats i artikeln som beskrev insulinresistens och övervikt hos häst! Ha ha..! Fotot var i alla fall riktigt fint när det blev tryckt i svartvitt.

På eftermiddagen var hovslagarinnan här, jag ställde in hästarna på box i morse så de skulle vara torra och fina. Hon skulle komma 14.30, när jag kom ner till stallet hade hon verkat alla hästar utom en. Hon hade kommit en halvtimme tidigare och kört igång! Hon är så bra, min hovslagare, det hänger liksom inte fast. Det enda som var synd var ju att jag missade en trevlig pratstund. Hon hade förresten höjt priset med 10 kronor per hov, tråkigt för mig men fullt förståeligt då hon nog haft samma pris de senaste tio åren. 

På söndag är det dags att åka till Borlänge, då är det avelskursen jag anmälde mig till för flera månader sedan som äger rum. Jag och Johanna på Skärgården ska åka tillsammans, eventuellt blir det en tjej till från Roslagstrakterna i vår bil. Roligt!