Handvänlig temperatur igen

2011-03-03

Idag är det vårlikt ute igen, fågelkvitter och handvänliga temperaturer, det vill säga flera plusgrader. Jag var ute i nästan två timmar utan vantar - fantastiskt! Borstade Ting, Lilja och Fluora och ingen av dem fällde ett enda hår. De måste väl börja snart antar jag, åtminstone Ting, de andra har ju fölpäls och den kanske de håller hårt i.

Det finns gott om skoterspår på åkrarna kring stallet, det var så pass hårt i dem att både Lilja och Fluora kunde gå där. Jag tog varsin tiominuterspromenad med dem, båda skötte sig utmärkt. Det var nog första gången som Fluora var ute alldeles själv, jag trodde att jag skulle få dra runt henne men det behövdes inte alls. Efter lite tvekan tog hon ett ordentligt språng upp i spåret på åkern och sedan gick hon så glatt. Roligt.

Tömkörde Ting också, hon hade inte riktigt lust, ibland höll hon knappt styrfart och då blir det lite svårjobbat. Jag fotade henne först, tyvärr såg jag inte förrän jag kom hem att öronen var åt helt fel håll, men jag lägger in det ändå:

  

 

Jag har skrivit förr att hon är ganska stor, förra utställningssäsongen mättes hon till 85 cm flera gånger, jag mätte henne idag och hon har nog vuxit några millimeter till.. Men så är det dags för verkning också.

I början av veckan råkade en av Tings jämngamla halvsystrar ut för något mycket tragiskt. Det var Goodness Gracious Me som dog av oförklarlig anledning i sin hage hos uppfödarna, eller rättare sagt; anledningen var chock, men orsaken till chocken är oklar. Dessutom dog ytterligare tre ston i samma hage av samma anledning vid samma tid. Ofattbart och obehagligt, jag hoppas innerligt de får klarhet i vad som hände.