Härliga plusgrader

2011-11-09

Vilket fantastiskt höstväder det är! Jag njuter av varje dag med uppehåll och plusgrader. Hästarna är torra och fina och det är hagarna med. Fokus under lediga dagar har inte varit på hästarna de sista veckorna, fokus har legat på att utnyttja dessa plusgrader till att måla, snart är det för sent för det. All boxplank är målad två gånger och fint staplad, stallkammaren är färdigmålad utvändigt. Sedan har Micke börjat fundera på boxfronterna, hur de ska bli snygga och samtidigt stabila. Han har gjort i ordning till en box och det har jag också målat, vi ska prova att sätta det på plats så snart vi hinner, sedan får vi utvärdera - behålla eller tänka om? Det är verkligen jätteroligt att greja där ute!

 

 

Det här vädret hade annars varit helt optimalt att köra in Ruta i, men det går inte att hinna allt. Har varit ute några gånger och tömkört i alla fall. Ting har jag inte heller kört på flera veckor, hon kändes ganska seg vid de senaste tillfällena så det kanske bara är bra att hon får vila från vagnen ett tag.

Äntligen är åkerköpet klart och betalt! Tror jag skrivit om det flera gånger tidigare; vi blev för snart 1½ år sedan erbjudna att köpa åkern som är framför vårt hus, men det har varit ett väldigt krångel att få igenom det hela hos Lantmäteriet - för många skiften på för liten areal, samfällda vägar från sent 1800-tal mm. Till slut så godkändes det dock och nu är åkern vår! Nedan en bild, ni ser ju så bra det kommer att bli med lite staket på! Funderar om vi skulle plantera några träd på den också, för skuggans skull, det dröjer ju dock till de växt till sig. Undrar vad som växer fort och skuggar mycket? Förutom att bygga vindskydd då förstås..