Stött på patrull

2011-03-10

Jag har sett på flera hemsidor att de börjar räkna dagarna inför årets fölningar! Spännande! Svårt att tänka sig att det redan kan vara dags, det känns som om våren är en bra bit bort trots den senaste veckans lite varmare temperaturer. Snön och isen är nästan borta på småvägarna, men nu ikväll snöslaskar det och sedan skulle det frysa på i natt tyvärr.

Jag målade en hel del panel igårkväll, den ska sättas upp inne i stallet. Micke jobbar hela helgen så det dröjer några dagar till den kommer på plats. Känns roligt i alla fall! Är så sugen på att få fortsätta med stallet.

I somras blev vi erbjudna att köpa lite mer hagmark precis framför vårt hus - ja tack! svarade vi förstås. Papper var inlämnat till Lantmäteriet som skulle komma och stycka av nu under våren. Igår ringde de och nu har vi stött på patrull. Det kanske inte går att stycka av pga en samfällighet i vägen som kommer ligga mellan vår tomt och den nya marken. Om vi var intresserade skulle Lantmäteriet starta upp en utredning för att se OM det fanns en samfällighet och om det i så fall skulle vara möjligt att lösa upp den. Detta till en nätt kostnad av cirka 20000 kronor och tänk om det sedan inte går att lösa den? Då blir det en dyr räkning för ingenting.. Men alternativet är ju att vi inte ens har en chans få marken, så jag antar att vi ber dem starta denna utredning. Hur som helst, vad tråkigt, vi som inte hade en tanke på att det inte skulle gå att stycka av. Jag hade förstås redan planerat vilka träd som skulle sparas och vart staketstolparna skulle ner och såg i mitt huvud så trevligt det skulle bli att få titta på hästarna precis där, i den (nya) hagen. Men vi hoppas att "det inte är kört" ännu.