Söderhamn

2011-06-14

I söndags var jag och Josse och Eve upp till Söderhamn. Jag trodde det skulle ta längre tid att åka än det gjorde, vi åkte halv sex och var framme redan strax innan åtta. Men det är bara skönt att vara på plats i god tid, Ting skulle ju mätas och båda stona skulle starta i tidiga klasser. Ting mättes till 85 cm vilket jag tror stämmer alldeles utmärkt. Sedan visades hon tillsammans med två andra treåriga ministon, hon kom på andra plats med 39 poäng. Det var en sjua på benen. Nära - men det skjuter ju ingen hare. En timme senare visades Ruta, hon kom sist i en klass innehållandes  fyra tvååringar. Hon fick 37 poäng med två åttor i början av raden vilket jag är jätteglad över, alltså att åttorna satt i början. Vinnaren i hennes klass var Skärgårdens Odd Molly som senare korades till BIS med ganska otroliga 44 poäng - varmt grattis till Johanna och Marie! Molly är halvsyster till vår Lätta då de har samma far, Timothy v St Geerhof, och Ruta har alltså honom som morfar.

Både Ting och Ruta skötte sig alldeles ypperligt i ringen, de gjorde sitt bästa och då är det så kul att visa. Ruta fick en extra kommentar på sitt protokoll "God kondition!" och den blev jag jätteglad över.

Tyvärr slet Ruta sönder sin fina vita grimma.. Jag band henne utanför transporten under tiden jag skulle byta plats på henne och Ting, då drog hon till bakåt och mässingsspännena vände sig åt fel håll. Det gick att laga tillfälligt men jag törs inte alls lita på att den håller för minsta påfrestning så jag ska höra med Humledal om hon har lust att laga den.

Hela utställningen var mycket trevlig med många trevliga människor, det var extremt varmt och kvavt i ridhuset. Ingen åska men på hemvägen mötte vi ordentliga regnskurar kring Gävle.

 

Little Miss Attitude  88788 poäng

 

Pettersbacka Ruta  88777 poäng