Helg i hästens tecken

2011-07-22

Idag är det fredag, jag är ledig och en helg i hästens tecken väntar. Det blir intressant att se hur allt ska hinnas med. Idag försöker jag förbereda så mycket som möjligt - transporten, delning av manar, plocka i ordning saker osv. Ting ska göras helt klar ikväll tror jag, Eller det beror nog på om det blir regn inatt.. Eftersom vi inte behöver åka förrän på förmiddagen imorgon kanske hon får gå ute inatt, det är givetvis vad hon själv skulle föredra, då får hon fixas imorgonbitti. Men tänk om det hällregnar hela natten. Tål att tänkas på några timmar till. Hur som helst har jag redan delat manarna på alla tre - Ting, Ruta och Lilja. Ruta är ju ingen idé att försöka förbereda mer idag, det är inte lätt att vara vit till färgen.

Lilja är också på gång, det är första gången hon görs i ordning och hon stod som ett ljus hela tiden, hur är det möjligt? Hon är så snäll och duktig, som jag sagt tidigare, hon är mamma Xandras temperament upp i dagen. Ting skötte sig också exemplariskt, precis som vanligt.

Imorgon är planen att först visa Ting på premieringen och sedan försöka hinna till Väddö på föredraget. Det är egentligen inget problem tror jag, om det inte vore för att Ruta och Lilja ska hinna badas också.

För övrigt har jag beställt en ny sele. Det är en examenspresent till mig, när jag blev färdig sjuksköterska önskade jag mig bidrag till en ny sele, jag fick 2500 kronor och nu är de investerade. Jag har köpt en svart sele med huvudlag från Drive-Out, start heter den. Pengarna räckte även till två stycken selhängare. Det ska komma på posten i nästa vecka.

Tidaholmsvagnar har ringt och meddelat att Roslagsrockarden är färdig också, har tyvärr inte tid att hämta den förrän tidigast andra veckan i augusti men det blir riktigt spännande!

Nej, tillbaka till helgens förberedelser!