Månsken och nytt hö

2011-02-18

Fredag idag, blå himmel och strålande sol MEN många minusgrader. Vattnet som hade fryst i stallet tinade i alla fall upp igårmorse, förträffligt, hoppas bara att det klarar sig om det blir en likadan köldknäpp igen. Det lät nämligen som att det skulle bli ordentligt kallt i helgen och i början av nästa vecka också.

De senaste kvällarna har varit väldigt månljusa. Jag och Josefine har varit ute med Lilja och Fluora på månskenspromenader, de sköter sig så bra. Sist var de i och för sig ganska motvilliga på bortvägen, stegen var korta kan man säga, men de gick i alla fall framåt utan stopp och det är huvudsaken.

Igårkväll var vi och hämtade hö också, det började sina och eftersom gårdagkvällen passade för oss, för min pappa som kör lastbilen och för bonden vi köper av var det bara att åka. Det är bara ett par kilometer bort men det är som sagt många personer det ska stämma för samtidigt. På lastbilen ryms det hö för cirka två månader med vinterranson, om två månader är det mitten av april, jag undrar hur det ser ut i hagarna då? Det borde räcka att lasta hästtransporten full nästa gång, det borde ju börjat växa litegrann då får man hoppas.