Grävmaskin, id och RS

2011-09-22

Igår kom äntgligen en grävmaskin och lastbil hit för att börja förflytta den stora högen med schacktmassor från när stallplattan skulle beredas plats. Den stora högen har känts svår att få bort då ingen varit intresserad av att få ett antal ton stora stenar i present av oss. Nu har det problemet löst sig, ynglingarna som körde maskinerna var så duktiga och arbetsamma men då får de givetvis skophaveri. Någon slags kabelbrand trodde de. Typiskt. Nu har grävmaskinen åkt till verkstad och killarna skulle ringa när de kunde komma nästa gång. Om maskinen hållt formen hela dagen hade de nog blivit klara med jobbet här. Väldigt typiskt som sagt. Men det är på gång i alla fall.

Idag har Gallium fått ett chip och signalementsbeskrivning är utförd. Han var aningen svår att få tag i, det spelade honom ingen roll att Selene, Ting och Bitis stod bundna i ett hörn i hagen, han sprang runt i fullt ös ändå. Men till slut fick han stanna upp och grimman kom på plats. Papper och tagel skickade jag in på en gång efteråt. Alltid så kul när de får sina registreringsnummer och pass tycker jag.

På tal om nummer så har Ting fått sitt RS, det blev 6535.

Bitis och hans del av flocken har fått gå in i en för året obetad hage, det blev uppskattat. Den andra delen av flocken får en skvätt hö om kvällarna, de har nämligen inte så mycket kvar att äta inne hos sig.