Hästar och hinkar - suck

2011-03-11

Hästar och vattenhinkar är ingen bra kombination.

Jag bär och släpar så många liter varje dag för att hästarna ska ha rent, friskt och gott vatten. På somrarna har vi dragit vattenslang så långt det varit möjligt, men de sista 50 metrarna har jag burit i hink. Vintertid har jag värmeslinga i ledningen ut till stallet och behöver bara bära vattnet några meter mellan kran och hinkställe. Tyvärr frös ledningen trots att värmen var på för snart en månad sedan, detta under en natt med -30°. Sedan dess får jag bära dunkar inne ifrån mamma/pappas tvättstuga, det är 20 meter enkel väg till stallet, den går bland annat genom deras trånga garage. Jag hoppas ledningen tinar snart.

Hur som helst, varför är det ingen bra kombination med häst och vattenhink då? Den senaste månaden har jag haft hinkarna bundna med balsnöre i väggen för att speciellt Ting bara stjälpte ut dem. Tack för det. Nu sitter hinkarna alltså fast men det är lite pyssligt när jag ska rengöra dem (vilket jag måste flera gånger varje dag) eftersom jag måste knyta loss dem först.

Varför måste jag rengöra dem flera gånger varje dag då? Jo för att Fluora har ett starkt behov av att först röra runt några varv i hinken, sedan måste hon ha ena hoven nerstoppad i hinken medan hon dricker. Rengör hon sin hov innan doppet? NEJ. Finns det en möjlighet att hon också trampat i bajs innan doppet? JA.