Åka rockard, åka transport

2011-08-24

Igår kom den nya selen på posten, det tog någon timme för mig att få ihop alla delar måste jag erkänna. Många fler remmar än på den enklare selen jag kört med hittills. Sedan skulle alla grejer på Ting och passas till, tur att hon var tålmodig, jag fick ringa ett par samtal för att få råd om hur det skulle sitta också. Selen jag köpt är den som kallas för startsele hos Drive Out, jag valde storlek minishetland och var orolig att den skulle bli för liten då Ting är en stor mini. Det hade jag inte behövt vara, nästan alla remmar sitter på hålet längst in. Har jag tur kanske den passar på Ruta också...

Hur som helst, idag var den stora dagen att spänna Ting för en Roslagsrockard. Det gick jättebra!! Hon drog nästan överdrivet energiskt och skulle nog satt nytt personbästa på en travbana. Det märktes inte att denna vagn är många kilo tyngre än sulkyn. Hoppas jag får tid att ta en liten tur imorgon också och hoppas nummer två att hon är lika glad och alert.

Imorse var jag med Selene och Gallium till veterinärstationen, det var dags för Selene att få tetanusvaccin. Så bra det hade varit om det gått att vaccinera Gallium redan nu eller om man kunde ha förhalat Selenes vaccination några månader framåt, men eftersom det tyvärr inte stod med på alternativlistan får det bli fler vaccinationsturer i höst. Gallium blev Ior när det var dags att gå upp i transporten; han satte sig på rumpan, ålade som en larv, rullade runt osv. Eftersom vi hade lite bråttom iväg lyfte jag helt enkelt in honom istället, vad smidigt det är med shetland. Men när vi kom hem igen tränade vi på att gå i och ur släpet sju gånger och då gick det bra, hoppas han lärde sig att det inte är förenat med livsfara att borda en transport. För övrigt uppförde sig hans syster Fluora exakt likadant första gången hon skulle ut och åka förra sommaren så det ligger nog i generna.

Katalogen till Köping ligger ute - oj så många ministon det är anmälda! Tror det var tre stycken med föl och sex utan och så några unghästar och så var det nog ett par till på det. Många fina ministon, blev lite nervös! Men så kul!