Träckproverna redo

2011-04-14

Träckproverna ligger redo i kylskåpet, har tagit från Lätta, Selene och Ting. Ting räknas ju in i kategorin unghäst så jag antar att hon kommer bli föreslagen att avmaskas oberoende träckprovsresultatet. Men jag lämnar ett prov på henne i alla fall, det var nämligen samma pris för två hästar som för tre - paketpris, det måste man ju utnyttja. Ruta, Lilja och Fluora tar jag inget prov av, de är ju samtliga unghästar och kommer att avmaskas. Det är alltså träckprovsanalysering imorgonkväll i samband med parasitföreläsningen. Vidilab (kolla-masken) är på plats och analyserar och efteråt får man råd av veterinär Cecilia Hamilton. Jag kommer inte ihåg vad parasitföreläsaren hette, en man var det i alla fall.

Jag och barnen borstade hästarna medan vi väntade på att de skulle bajsa, de fäller så ordentligt, Selenes lilla huvud börjar återfå sin fina form i och med att pälsen ramlar. Hennes mage börjar däremot bli riktigt stor! Men det är ett bra tag kvar av dräktigheten, 3½ månad.

Fluora är snart 11 månader gammal och det är hög tid för henne att sluta dia tycker jag. Men så länge hon får gå tillsammans med Selene lär hon väl fortsätta. Ska ta och dela på dem snart.