Årets älggäng är här

2011-01-13

En ensam älg har traskat runt här en hel del de sista veckorna, han har gått omkring i de tomma sommarhagarna, gått i vår trädgård och tuktat äppelträden, stått på andra sidan åkern och spanat hitåt och så lämnat lite kulhögar här och var. Imorse hade han fått kompisar, då var det plötsligt fyra stora älgar som stod och gnagde i snåren på andra sidan åkern. Bara att hoppas att de inte blir så orädda som de var förra vintern, då var det fem älgar som var stationerade runt vårt hus och de flyttade sig inte om de stod på vägen när jag gåendes i mörkret ville komma förbi. Hoppas årets älggäng är av det lite fegare slaget och håller sig på sin kant, dvs på andra sidan åkern.

Idag tömkörde jag Ting för första gången, det gick ganska okej. Det är ju alltid lite svårt i början att förstå att man som häst ska gå längst fram själv. Vi gick en liten runda på cirka 600 meter, hon behövde bara följa vägen. Inga större kriser inträffade och hon var pigg och glad och gjorde sitt bästa med att förstå vad vi höll på med. Det är huvudsaken.

Jag och Josse har fortsatt vara duktiga och ta en promenad med Lilja och Fluora om kvällarna. Igårkväll gick det superbra, de var så följsamma, vi både skrittade och travade. Båda två är så pigga, de gnäggar mot oss när vi kommer och jag tror de gillar att få komma ut på på tur, även om det är en kort tur.