Tack och hej Bitis

2011-10-11

Igår åkte jag och alla barnen till Mjälkärr för att lämna tillbaka Bitis. Det gick fint. Det är femtio mil tur och retur men våra barn gillar att åka bil och de tycker alltid det är så spännande att få åka med till Ellinor. Jag tror att gårdens hundar är en bidragande orsak, men igår blev de förtjusta i den gråa, mjuka hankatten också. Två fina 1-åriga ston var hemma, det ena var undan Dream och hon var väldigt välutvecklad jämfört med mina två hemma i hagen. Fick också se deras senaste avelshingst Be There för första gången, det är roligt att få se hästar i verkligheten.

Idag har ordningen återställts här hemma i hagarna, den lilla flocken är samlad igen och det är så skönt tycker jag. De enda som verkade märka av skillnaden var Lätta som fick skrika och sparka bakut ett par gånger och så Gallium som gick runt och tuggade och visade att han var yngst. De övriga tittade inte upp från höhögarna.

Jag har också beställt dörrar till stallet idag. Micke har gjort ytterdörrar själv till förrådet och höförrådet, men det behövs entrédörr, dörr inifrån stallet till utedrift, inifrån stallet till höförråd och så in till stallkammaren. Leveranstiden var runt fem veckor så det dröjer ett tag tills de kommer hem.

I helgen blev utedriften färdig, eller så färdig den kan bli i alla fall, en av väggarna ska putsas och putsningen kommer att dröja till i vår. Men den är helt färdig med panel och målning. Jag målade också den sista takstolen i helgen så den lånade ställningen plockades ihop och lämnades tillbaka. Och Micke körde sista svängen med tombolan och gjöt fast lecastenar, därmed kan vi börja sätta upp stommen till stallkammaren om lust och tid finnes i höst.