Regn, vila och päls

2011-04-03

För tillfället spöregnar det ute, det är inte det bästa för redan kladdiga grusvägar och så ger det hagarna en god skjuts till att bli leriga. I höstas hann det aldrig bli lerigt i hagarna, men nu kommer det nog tyvärr istället. Det har smältit så väldigt mycket snö i helgen så det är sjöar överallt. En positiv sak med vädret är det i alla fall, termometern visar tio plusgrader så det är skönt ute.

Igårkväll var jag och Josefine ut och körde Ting efter fyra dagars vila. Idag har vi varit ut igen. Båda gångerna har gått strålande, det är så roligt. Idag red barnen på Lätta igen, hon har haft lite längre vila än Ting, cirka fem månader tror jag det är. Det gick också fint i alla fall. Vi har även dragit vinterpäls, Selene fäller värst (bäst) av alla, det går att dra hur mycket som helst i stora tofsar. Därefter kommer Lätta, på tredje plats Ting och de resterande tre fäller bara några strån per tag. När de fäller som Selene är det så kul att dra pälsen, man nästan ser hur det minskar/tunnar ur.

Idag är hingstpremieringen, jag har fått några rapporter och så finns det som tur är några snälla själar som rapporterar till forumet. Tack! Det var ju massor av hingstar som skulle visas, de får nog full dag. Det verkar dock vara långt ifrån många som kommer att få godkännandet av föruttagningen att döma.