Arbetat förebyggande

2015-08-06

Igår pysslade vi lite med killarna. Lirio fick stylas litegrann och sedan fick han ett-års-posera, tyckte att ett uppdaterat foto var på sin plats nu när han blivit lite större. Men saxen hade jag tyvärr glömt hemma så skägget fick han behålla.

 

 

Pettersbacka Lirio

e The Look of The Moment        u Pettersbacka Lilja

 

Fenix är tre år denna sommar och mätning av mankhöjd visade att han är 80 cm hög, inte så stor med andra ord. När det är varmt ute och högt tryck av flygfän i luften blir han alltid så besvärad i ögonen, han svullnar upp och blir alldeles röd. Nu har han fått på sig en flyveil och det brukar hjälpa ganska omgående, hoppas det gör så i år också.

Har tidigare skrivit om svalboet i stonas utedrift. Fördel - det går åt mycket insekter till uppfödning. Nackdel - insekterna passerar och det kommer ut massor av bajs i andra änden, bajs som fläckar ner och måste städas bort efter säsongen av stallägarinnan. Nu kom stallägarinnan på att arbeta förebyggande: Jag tvättade bort det som redan kommit, klädde sedan väggen under boet samt bjälken där de gärna sitter när de blivit lite större med plast. Så nu är min förhoppning att det bara är att ta bort plasten när svalorna flyttat och vips - färdigt!

Crossen med ston fick ny hage ikväll, det är lite svårt då flocken har lite olika behov av mat. Han själv, Ting och Selene behöver inte mera mat men Smilla och Lilja kan gott få lite nytt gräs.. Speciellt Smilla förstås. Nu kom de mycket närmare Ruta, Platina och Dessi så jag hoppas det inte blir för röjigt, antar att Ruta kommer gå längs staketet och brunsta dagarna i ända.