Selene dräktig!

2015-10-05

Idag startade jag inkörning av Platina. Platina är snart 2½ år och det brukar vara en bra ålder att komma igång med denna procedur. Hon är ju redan van vid träns eftersom hon fick lära sig det i en hast inför Gärtunautställningen när hon skulle starta agility och handlerhoppning. Idag tog jag på träns och sele och så gick vi en kort promenad, några hundra meter bara och det gick bra.

Sedan var det eftermiddag och den satsades på att åka fram och tillbaka till veterinärstationen 3 gånger på 1½ timme. I första svängen var det Ting och Selene som åkte med. Båda kollades med ultraljud och Ting skulle ha vaccination också. Ting var tom. Selene var dräktig! Hade förväntat mig att båda skulle vara tomma men där hade jag fel. Selenes sista brunst var 17 dagar lång, trodde inte oddsen att bli dräktig på en sådan brunst var så höga, men tydligen så :-).

Så hem och lasta på Smilla, Dessi och Safena, samtliga skulle ha varsin stelkrampsspruta och det gick snabbt och smärtfritt. Tänk så skönt att alla är så lättlastade.

Så hem och byta igen, in med Fenix och Lirio istället. Fenix fick vaccin och Lirio fick palperade testiklar. Båda känns men de är ganska platta och ligger tätt intill buken skulle man kunna säga, definitivt ingen hängpung. Jag ville att en veterinär skulle känna på dem också och de höll med mig, de finns och ligger där de ska, men det skulle inte göra något om de ramlade ner en bit till.

För övrigt njuter jag av att titta på de fina rosetterna vi fick i lördags. Vi har dem alltid en vecka inne på köksväggen innan vi tar ut dem till samlingen i stallkammaren.