Isigt

2015-01-19

Ja nu är det isigt så det räcker. Vägen är såå hal, fast jag var helt medveten om det och gick helt överdrivet försiktigt igårkväll, så flög jag omkull på väg ut till stallet. Innan vurpan hade jag en betforhink i varje hand, brukar ta in dem för att blöta eftersom de får betforet som välkomstpresent när de kommer in på kvällen, och den ena lyckades jag svinga iväg ett antal meter så att bottnen ramlade ur. Hink och hink, det låter som om de får massor av betfor, men det är 0,5-liters hinkar, tror det en gång varit äppelmos eller någon slags sylt i dem. Vita med rött handtag, ni vet säkert.

Som tur är, är det inte lika halt i hagarna. Det är is på några ställen men faktiskt ingen fara. Men det räcker förstås med en fläck för att någon ska halka till och sträcka sig eller något.

Lirio har blivit gladare igen, men det är väldigt så han och Fenix tar det lugnt inne hos sig. Nu när det varit snö ser man ju på stigarna hur de gått, de verkar bara ta någon kortare promenad ibland, annars står de bara inne eller utanför utedriften. De är snälla emot varandra och som sagt, väldigt lugna. Fabbe och Gallium busade ju så mycket och då hängde alltid Fenix på, men det kanske kommer.