Strålande i Gärtuna

2015-08-24

Härlig dag igår! Precis som förra årets utställning på samma plats, Gärtuna, strålade solen het hela dagen och en man var avdelad för att vattna ridbanan non-stop då den dammade så mycket. Hur som, vi var på plats klockan 8 eftersom både Dessi och Platina hade tidiga startnummer. Dessi var aningens loj och seg och behövde lite påputtning under skritten i sin individuella visning men uppställningarna gick ganska bra. Hon fick gå som nummer 2 av 4 i sin klass och hon fick ett guld! 5x8! Jag trodde inte riktigt det, trodde nog hon skulle höjt sig ett poäng från sist, till 39, men bättre upp blev det :-).

 

 

Dessi med sin lilla lugg, fotad av Thiffanny Johansson.

 

En klass senare var det Platinas tur och hon var själv, hennes visning gick bra men hon har lite svårt att stå still med fötterna under uppställningarna. Hon har inte blivit så avtrubbad ännu (som jag tycker de blir med utställningserfarenheten ibland) utan hon går med ständigt spetsade öron och tar in världen med glädje. Platina fick också guld på precis samma rad som sist i Sala - 98788. Hon fick beröm för sin mycket fina uppsyn, kul!

 

Platina som inte alls ville stå still med fötterna när kameran kom fram, men detta är i alla fall taget av Thiffanny Johansson, det också.

 

Efter visningarna gick vi och tog på Platina tränset och sedan gick vi till agilitybanan. Platina var skeptisk mot de flesta av hindren utom slalom och hopphindret kan man säga. Lastpallen som hon skulle gå upp på tog hon ett jättesprång över istället. Så det blev inte mycket till clearround för henne, men bra träning i alla fall. Däremot Dessi som är ett år yngre, hon var en riktig klippa  på banan! Först gick jag med henne och hon tog sig an alla hindren utan den minsta tvekan, jag själv däremot lyckades slå ner en boll från en kona med mitt spö så ingen clearround för oss heller. Sedan vill Eve också starta Dessi och det gick lika bra, men eftersom hon inte är kry i benet efter sitt gips riktigt ännu så struntade de i balansgången (handlern skulle gå balansgång på bom) och hopphindret. Efter agilityn var det handlerhoppning som gällde, jag gjorde en start med båda två och det gick helt okej, men några tvekningar även om de till sist hoppade. Men bra träning och jättekul även det!

Resten av dagen bara njöt vi av det härliga vädret, pratade med alla trevliga människor som var där, tittade på fina ponnyer och åt isglass. En superdag!