Another Goldcross

2015-05-27

Det blir nog som så att någon gång i juni kommer Another Goldcross RS 677 att komma hit och hälsa på hos oss och våra ston. Han är fem år gammal, han är brun och denna säsong föds hans första avkommor, jag vet att han betäckte sex ston under förra sommaren. Another Goldcross är efter Kameleon v Bangaerde RS 491 och undan Dendy v h Groenenland RS 2730. Mamma Dendy är en av få som tilldelats den nya utmärkelsen Super-Elit, hon har bland annat fyra godkända hingstar och tre diplomston i sin barnaskara.

Den uppmärksamme ser nu att denna hingst är efter Kameleon vilket även vår Ting är. Definitivt nära men planen är ändock att hon betäcks med honom. Han kommer också att få träffa Selene, Lilja och allra troligast Smilla om allt går bra med hennes fölning.

Det blir roligt att ha hingst igen, att få vara med och kolla brunster, språng och räkna dagar. Räkna dagar gör man ju när man lämnar bort stona också men detta är på ett annat sätt. Sedan är det jätteskönt att få ha stona hemma hela tiden. Samtidigt som det är bekvämt att lämna bort, det blir lugnare på gården utan hingst förstås.