En tanke

2015-04-24

Nu har jag en tanke på om jag skulle slå till med att betäcka hela fyra ston i år..? Brukar alltid betäcka en eller två, en sommar blev det tre stycken men resultatet blev ändå bara ett föl. Så om fyra betäcks kanske det blir två eller tre föl. Eller givetvis fyra då förstås. Om så många betäcks vore det smidigast att låna hem hingst och i så fall måste han ju passa till samtliga. Om jag i vanlig ordning lånar hingst från Mjälkärr är det inte jättelätt att hitta en kandidat till denna uppgift:

Selene är efter Fridhems Elton och Skäpperöds Cleopatra och hon är den lätta i sammanhanget, till henne passar samtliga Ellinors hingstar.

Ting är efter Kameleon och Olinda, även hon är ganska lätt eftersom det bara är Kameleon med söner att ta hänsyn till, Olinda var "sin egen".

Lilja är efter Tiger (Design To Make A Difference) som i sin tur är efter Try - Allright och därmed blir det lite begränsat. Hon är undan Xandra så där är det inga problem.

Och så Smilla då. Hon har släkt lite här och var på Mjälkärr. Hon är efter Touch of Gold - Allright och undan Almnäs Dream och till henne är det krångligast skulle man kunna säga.

Om man undantar Be There som skulle kunna gå till samtliga och Workingclass Hero som inte är hemma är det bara någon kvar. Men det är kul att fundera och så får vi se hur det blir :-).