Körigt för Crossen

2015-06-30

I söndagskväll efter utställningen fick Lilja och Selene gå in till Crossen, de också. Båda två brunstade några timmar senare och det gjorde Ting också så det är ganska körigt att vara avelshingst i den hagen just nu. Alla tre vill vara närmast och gör sitt bästa för att komma emellan varandra. Crossen och Ting hade haft det lugna gatan innan de andra kom in, så lugnt att herren (och Ting också) nog lagt på sig några kilon sedan ankomst, så lite löprundor runt hagen är nog bara på sin plats.

Igår var vår lilla Safena en vecka gammal, fortfarande ganska blyg för oss tvåbenta men när de är för sig själva springer hon och bockar och busar och är så söt. Vi brukar väga fölen vid födelsen, vid en vecka och vid en månad och igår vägde hon då 18 kilo. Hon har alltså gått upp 3 kilo.

Lilja är så fin just nu, verkligen synd att jag inte anmälde henne till Sala också. Men det är som det är. Få se i höst hur hon ser ut efter en sommar på bete, är hon fortfarande i god form kanske hon får åka med till Söderhamn i början av oktober. Södertälje är ju också kvar, i augusti, men där är det Maria Jansson som dömer och hon var ju i Ockelbo dit Lilja också var med, så ingen riktig poäng.

Har funderat lite på Södertälje och kanske det blir Platina och Dessi som får åka dit. Skulle egentligen vara kul att visa Lirio som 1-åring men jag har nog inte vare sig träns eller bett som passar en liten kille med ett så fint näpet huvud som han har. Tyvärr. En annan sak är att det ska vara handlerhoppning i Södertälje och av den anledningen skulle jag vilja ha med någon ponny med åldern inne för att starta, men då måste de vara minst tre år. Det är ju varken Platina eller Dessi.