Strålande dag

2015-06-28

Ja idag i Rimbo gick det ju alldeles strålande bra! Det var också ett alldeles strålande väder, helt plötsligt var det sommarvarmt ute, bara att njuta. Morgan Johnsson dömde dagens tävlande ponnyer, det gick undan så det hela var klart redan strax efter 14 trots att det var många startande, väldigt skönt.

Ruta visades först av våra, hon kom tvåa i sin klass, efter en av sina halvsystrar, men med 38 poäng, det var rörelserna som inte riktigt funkade idag och hon fick 77 i slutet av raden.

Men sedan gick det desto bättre! Lilja blev klassvinnare med 41 fina poäng och ett par klasser senare fick Selene samma resultat - klassvinnare med 41. De båda gick med i stochampionatet och där var det bara vinnaren som fick gå kvar längre :-). Kul!!

 


Pettersbacka Ruta, jag, Pettersbacka Lilja, Skäpperöds Selene

 

Efter lunch var det Platinas tur och hon fick också går först i klassen med 41 poäng! Det var bara två tävlande och tvåan Princess Mononoke fick samma poängrad, men i alla fall. Platina gjorde en kass uppställning men var duktig i skritt och trav, hon lyckades också ha öronen framåt större delen av rangeringen vilket aldrig brukar lyckas för mig.

 


Pettersbacka Platina i en lika dålig uppställning som under visningen.

 

Vi avslutade med några bruksklasser. Linnea red Ruta i precision med ledare och det gick bra. Eveline startade både Selene och Lilja i agilityklass, båda fick clearround. Extra kul att det gick bra för Lilja då hon var lite nervös inför vissa av hindren när hon startade agility sist i Kolbäck.

 

Lilja och Eveline