Höstigt

2015-09-07

Igår var det svalare ute och ganska blåsigt vilket gjorde att det genast kändes som höst. Idag med men det skulle nog bli lite varmare mot slutet av denna vecka. Ponnyerna tyckte säkert bara att höstvädret var skönt, alla knott och myggor var ju borta, tillfälligt i alla fall.

Jag har varit ute och kört både Ting och Lilja, har passat på när det funnits stubbåkrar, men idag har de varit här med traktor och harv (?) så nu är det inte körbart längre. Kan det vara harv verkligen? Kanske finns det något som heter kultivator? Vad vet jag, det är inte plöjt i alla fall, det kommer nog senare.

Igår var vi ute och tog bort sly som vuxit upp bakom stallet, det blev så rent och fint. Det blåste ju mycket så det gick inte att elda, lade på hög så får vi göra en brasa vid senare tillfälle.

Jag lider så av att inte få ta bort flugäggen från Lilja men hon blir helt vansinnig på mig bara jag försöker mig på ett enda, hon är så håröm. Alla andra är rena och fina, har som jag skrev tidigare plockat ren dem dagligen, men så är det Lilja. Har förklarat för henne att de kommer gräva sig in bland hennes tänder och hänga som fladdermöss i magsäcken men "I couldn't care less" säger hon och slår tydligt bort mig med både hovar och mun. Nu har jag beställt en kniv för ändamålet som jag hoppas funkar, lite sent kanske, men bättre än inte alls. Om jag får tillåtelse av damen att använda den vill säga.