Lite höstregn

2015-11-08

I helgen har det regnat lite från och till och varit mestadels grått och fuktigt. Hagarna är egentligen torra och fina men på något sätt ser Ruta ut så här ändå:

 

 

Det är lite hårt att vara vit för det syns så tydligt att man är smutsig. De andra är säkert lika smutsiga men det syns inte ett dugg i deras pälsar..

I fredags var jag med Dessi och Safena till veterinärstationen för deras andra vaccination, det gick snabbt och bra. Hade med mig Smilla som stöd också men hon kunde nog egentligen stannat hemma. Nu är i alla fall årets vaccinationer avklarade.

I morse gick Micke och jag ut i småregnet och rensade alla hängrännor, både på hus och stall. Det brukar vi göra minst två gånger per år och vid de allra flesta tillfällena regnar det. Konstigt att man inte tar tag i rensandet förrän det verkar blivit lövstopp någonstans i rännan och det uppdagas ju förstås inte förrän det just regnar. Vi har så väldigt många björkar i närheten av taken och både björkfrö och björklöv verkar ha en vilja att lägga sig i rännorna och mysa när de faller ner. Nu är det färdigrensat för detta år i alla fall för träden är nästan rena från löv.