Nyårsfina hovar

2015-12-29

Soligt och vackert väder. Hovslagaren var här på förmiddagen och vi spenderade ett par ganska kalla timmar i stallet. Platina som nu snart räknas som treåring försökte göra ett litet uppror mot hovtången, hennes ena bakben gick som en symaskinsnål under en stund men sedan kom hon till sans och fanns sig i situationen. Det var ju tur, snart tre år gammal som sagt. Safena var också lite sprattlig men hon är ju bara ett halvår så då kan man ha lite överseende. Lirio som mer och mer börjar förstå att han är hingst var också lite småkaxig en stund men det gav också med sig ganska fort. Övriga skötte sig utan anmärkning.

Lirio, han börjar alltså hingsta till sig så smått. Han är som lite ryckig och hetsig i rörelserna och han är också lite stökig emellanåt. När vi är ute och går vill han gärna gå och nafsa efter grimskaftet och stoppa in det i munnen eller så vill han gå lite bakom mig och smånafsa i mina vader. Inte okej förstås. Men han är väl inne i någon slags trotsperiod gissar jag. Bara att jobba vidare.

Hovslagaren hade förresten något lass med hö från i somras till övers också, hon hade som förköpt sig litegrann, hon har två stora hästar själv. Vårt hö som jag hämtade i höstas börjar sina och jag har bokat in ett nytt lass som vi ska hämta i helgen, men det känns synd att tacka nej till mer hö om det är fint.. Så jag tog släpkärran och följde med henne hem för att hämta ett litet lass med provbalar, om det är bra åker jag nog dit med lastbilen och köper de resterande. Det är många hömånader kvar så det går säkerligen åt.

Här är Ruta och Safena igår när de spanade på den radiostyrda bilen.