Ting troligt tom

2015-02-18

Måste nog förresten avskriva Tings dräktighet, hon kan omöjligt vara dräktig längre. Inga sparkar ännu och hon ser inte heller dräktig ut. Jättetråkigt! Och dessutom jobbigt. Sommaren 2013 brunstade hon först två gånger och sedan i princip konstant resten av säsongen. Sommaren 2014 skötte hon sina brunster perfekt, men tanken var att hon skulle kollas av veterinär för att se att det inte stod någon infektion. Vid den första brunsten tog jag henne till veterinären här hemma, när vi kom dit gick det inte att ta prov för att livmodern var stängd. Så åkte hon till Be There och vid den första brunsten där tog Ella med sig henne till veterinär, men även den gången var det helt stängt. Det den veterinären såg med ultraljud var en fullt normal brunstbild och inga synliga konstigheter alls, men baktprov gick alltså inte att ta. Hon gick ur brunsten och kom inte om. Ett pregnamaretest visade i höstas att hon var dräktig. Men så verkar tyvärr inte längre vara fallet. Självklart borde hon baktkollas inför denna sommar, problemet verkar bara vara hur man ska pricka in den lilla stund hon själv känner för att släppa in en provtagningspinne i livmodern.

Nu när fallet är så här blir jag så sugen på att komma igång med hennes körning igen. Förra våren och försommaren var hon i sitt livs form och jag skulle gärna försöka få henne dit igen. Maria Jansson ska döma i Ockelbo i mitten av juni, Ting har inte visats för Maria någon gång, så det skulle vara jättekul.

I Ockelbo ska också anordnas handlerklass och det är förstås Eveline sugen på, men hon har nog fotbollscup hela den helgen. Annars hade Selene varit en given deltagare, hon och Eveline i handlerklass. Selene är i och för sig heller aldrig visad för Maria, (i Rimbo i somras dömde Alderkamp och Maria var "meddomare", Selene markerade hur som helst så hon fick inte fullständiga poäng) så hon kanske skulle få åka med oavsett om Eveline kan eller inte.

En tredje aspirant till Ockelbo skulle eventuellt kunna vara Ruta. Ruta visades i augusti för Maria, då fick hon 39 med 7:a på skritten, kanske värt ett nytt försök..? Ruta är som finast i början av sommaren tycker jag.