Pettersbacka Safena

2015-06-22

Smilla har fölat - Pettersbacka Safena är här!

 

Pettersbacka Safena

Född 22:a juni 2015 någon gång mellan midnatt och 2.30. Mamma är Hot Smashing Lady och pappa är Be There of Riverdance. Första dagen mättes hon till 54 cm i mankhöjd och vägde 15 kilo.

 

Som jag nog skrev tidigare så jobbade jag hela midsommarhelgen, var lite orolig över om Smilla skulle få för sig att föla då. Men det gjorde hon inte. Jag kom hem från jobbet igårkväll och då var det semesterdags för mig - fyra veckor ledigt. Var ute hela kvällen och det sista jag gjorde (som jag gjort varje kväll sedan i början av juni) var att kolla färgen på Smillas mjölk. Den hade blivit vitblaskig! Oj då, kanske drar ihop sig tänkte jag. Vid midnatt var jag ut i hagen men då stod alla och sov i utedriften så jag gick och lade mig. Funderade på om jag skulle ställa klockan på 2 eller 2.30, bestämde mig för det sista för allt såg så lugnt ut. Så 2.30 gick jag ut igen och då stod en nästan torr fölis bredvid en liggande Smilla med eftervärkar. Miss av mig alltså, men som tur var hade det gått fint ändå. Tog in Smilla och fölis i stallet, hon hittade juvret och bajsade några gånger och två timmar senare fick de gå ut på gräsmattan framför garaget, i vår lilla mamma-föl-hage. Och jag gick och lade mig igen :-).

Hon skrev jag nyss, fölis är alltså ett brunt sto och hon ska heta Pettersbacka Safena. Vena Safena Magna är ett kärl som löper från ljumsken ner till foten och det är ett av de kärl man kan behöva åtgårda vid åderbråck och det är alltså det kärlet vårt lilla nytillskott är döpt efter. Kan tänkas att jag är arbetsskadad men jag tycker det är ett alldeles utmärkt namn!