Regnigt

2015-06-24

Det har inte varit så jätteroligt att vara föl de senaste 15 timmarna, det har bara regnat. Min plan var förstås att ställa in mor och dotter i stallet över natten, men det var definitivt inte Smillas plan. Hon är ju van att stå inne i box hela vintrarna och har aldrig klagat över det, men igårkväll visade hon mycket tydligt att hon INTE ville vara inne. Lugna Smilla reste sig högt på bakbenen och ville klättra ut. Kändes absolut inte som en god idé att lämna dem i stallet hela natten, så efter en stund fick de gå ut igen. I regnet.

Ja ja. Innan regnet började har vi haft lite trevliga besök som velat titta på fölet och det är ju så kul att få visa. Alla tycker förstås hon är söt. Det är hon. Hon är dock ganska överbyggd, hon mätte ju 54 cm i manken men i bak är hon definitivt högre.

Igår anmälde jag Dessi till sommarpremiering i Österbybruk. Hon har ganska mycket vinterpäls kvar men det är en hel månad dit så det löser sig nog. Jag anmälde även Safena till fölmönstring på samma ställe... Lite tidigt att anmäla en nyfödd tjej kanske, men vi får väl se hur det ser ut om en månad, kan ju alltid flytta henne till Storvreta i slutet av sommaren annars. Gillar det enkla och gammaldags arrangemanget i Österbybruk, som jag skrivit många gånger tidigare, och eftersom jag gärna vill behålla premieringsplatsen vill jag anmäla dit.

Nedan kommer en bild på Smilla från första dagen med sin dotter. Har förresten gjort en egen sida till Safena under ungston också.