Inte det lättaste

2015-02-10

Det här med SUCH - Svensk UtställningsCHampion - det är det många ponnyer som får. Och det vill man ju givetvis ha. Men det är ändå inte så lätt att få det som man kan tycka när man kikar omkring på andras ponnyers utmärkelser. Av våra ponnyer är det bara Selene och Smilla som har det. Lätta hade också och hennes SUCH sitter på väggen med de andra i stallet, men hon är ju död sedan mer än tre år. Våra andra ponnyer med åldern inne har alla några resultat kvar att kämpa för och det är inte det lättaste att få de spetsade gulden som behövs.

Fluora är närmast, hon saknar ett resultat med minst 41, hon har alltså en 40 och en 41:a sedan förr. Lilja, Ruta och Ting har samma status, det vill säga de har 40-poängarna men alla saknar två stycken spetsade guld därtill. Och som sagt, det är inte helt lätt att få det.

Eftersom det igår och idag varit +8° i solen har all snö som legat på taken rasat ner, skönt för taken men OJ vilket jobb för oss med skyfflar. I morse var jag osäker på om killarna blivit instägda i sin utedrift eller ej, för det var en driva från taket minst en meter hög och en meter bred framför dörrhålet. Men det var lugnt, de var inte instängda, däremot har de ju vattenkoppen inne i utedriften så det var bara att skotta åt dem. Sedan såg det likadant ut på framsidan av stallet, det gick inte att använda vanliga dörren utan jag fick gå in via gaveln. Där är också skottat nu och det väger ju bly när det faller ner och packas blötsnö från takrasen. Men strålande varmt och skönt är det ute i alla fall, solen känns så varm nu.