Vackra dagar

2015-10-17

Det har fortsatt vara väldigt vackra oktoberdagar med blå himmel och värmande sol på dagarna och sedan minusgrader på nätterna. Det måste vara så skönt för hästarna, torrt och fint i både pälsar och marker. Jag och Eveline har varit ute på pojkpromenader med Fenix och Lirio, efter att Eveline kommit igång med foten efter frakturen har vi fortsatt ha som mål att gå två promenader i veckan med dem. Av någon anledning är det annars så lätt att man bara ser till dem i hagen så att de mår bra och ger dem en klapp och så blir det inte så mycket mer. Det är nog bra för dem med lite mer hantering än så.

Vi har också varit ute på promenader med Safena så hon ska lära sig gå en sväng utan mamma och det är inga bekymmer alls, inte för Safena och inte heller för Smilla. Safena har alltid haft sällskap med sig på promenaden, oftast har vi tagit med oss Dessi.

Idag tömkörde jag Platina för sjunde gången och det gick jättebra, vi svänger från sida till sida av vägen, travar på kommando och tränar på att stå still. Vi ska träna några gånger till och sedan får det bli vila i några månder för henne innan fortsättning på inkörningen drar igång.

Här kommer ett par foton på Safena, hon är riktigt fin nu men hade inte lust att ställa upp sig. Är alldeles snart fyra månader gammal.