Traditionsenlig nationaldag

2019-06-08

I torsdags var det Sveriges nationaldag. Den firade vi helt traditionsenligt med utställning hos Pernilla i Norsholm, det är så bra där. Vet faktiskt inget bättre sätt att fira en sådan dag på :-). Soligt och varmt var det, 28° och mot slutet av dagen blev det lite dammigt på ridbanan, men vad gör det? Vi hade med oss Lasea, Vena och Dessi, samtliga visades efter lunch för domare Viveka Karlestrand.

Lasea och Vena gick tillsammans med fem andra treåringar av ministorlek. Lasea har lagt på sig litegrann sedan gröngräset kom och det är enbart till hennes fördel. Jag tyckte hon var fin och hon visade upp sig bra, jag blev jätteglad när hon fick gå som nummer tre i ringen med ett guld! Hon skrittade till sig en nia på den delpoängen, roligt. Vena däremot skötte sig inte lika bra, hon ville inte stå stilla i uppställningen och hon ville inte heller riktigt trava som hon kan. Hon fick ett silver och poängen 38.

Dessi då. Henne hade jag lite förhoppningar på i vintras då hon var så snygg ett tag. Hon är fin nu med, men så fick hon en sjua på både skritten och traven och med det så slutade även hon på 38. Det var lite tråkigt förstås. Men jag hoppas hon kommer igen på lördag när hon ska med till Söderhamn. 

Eveline och Dessi tävlade i handlerklass med och där fick de ett strålande bra resultat, vi tillgodoräknar oss den guldrosetten med :-).

 

 

Eveline tillsammans med Dessi i handlerklassen.