Övertalad men inställt.

2019-02-22

Jag har aldrig anmält till vinterutställningar någon gång, jag brukar alltid skylla på att jag är rädd för kalla fingrar som måste pilla med små spännen i lika kalla ridhus. Och det värsta vore om pållen blivit nervös av resan och bajsat ner hela svansen, vilken då mina kalla fingrar i kylan måste tvätta med isigt vatten. I transporten. Så brukar jag tänka. Men i år, då blev jag övertalad från flera håll, främst av Josse, och anmälde till både Skogslotten och Kristinehamn. Den ena i mitten av februari och den andra i början av mars. Och så såg jag till och med fram emot det! 

Men. Ingen av utställningarna blev av, båda ställdes in i förebyggande syfte relaterat till alla smittor som går runt i hästvärlden. Det är såklart lika bra för det är verkligen inget man vill ha hem till gården, influensor med olika inriktningar. Men tråkigt tycker jag det var, för nu var jag ändå sugen på att få åka ut och visa häst igen.

Jag har suttit och planerat lite för övriga utställningar också. Nu ser det ut som att den första för oss blir i maj då det är på Skogslotten igen och den sista i slutet av november i Kristinehamn. Samma platser ändå alltså :-). Däremellan kanske åtta stycken, om det går att få till med ledigheter och så. Ett litet bekymmer är att att sommarpremieringen i Österbybruk dit vi alltid åker är samma dag som Östs jubileumsutställning i Nyköping.. Hm.. Men då lutar det nog ändå åt den sistnämnda tror jag. Alternativ premieringsplats skulle i så fall kunna bli Katrineholm istället för oss, lite (mycket) längre bort, men kan nog bli bra ändå. Dock inget som måste bestämmas idag.

 

Pettersbacka Stella

 

För ungefär en vecka sedan tog jag den här bilden på Stella och då var det massor av vit snö. Jag stod och höll i spaden och tänkte börja skotta under staketet, men det gjorde jag aldrig och det var ju tur för nu är det knappt någon snö alls kvar. Hade definitivt varit onödigt arbete så här i efterhand.

Det verkar inte som att Dessi är dräktig. Har inte känt några sparkar och hon ser inte tjock ut. Det borde hon göra då hon skulle ha mindre än tre månader kvar av sin dräktighet. Safena däremot, hon har både fölmage och någon som sparkar där inne, ingen tvekan. Hon är beräknad kring samma tid, det vill säga i början av maj. Lite tidigt för min smak men nu blev det så. Selene är ju däremot beräknad lite sent istället, i slutet av augusti.. Där får vi vänta på sparkar ett tag till, men tog ju ett blodprov i höstas som åtminstone visade på dräktighet. Då. Saker kan ändras.