Två dagar i fel ordning.

2019-11-24

Heldagar med häst är inte så dumt, igår åkte vi 05 och kom hem nära 23, så mycket mer häst på en och samma dag är ju nästan svårt att få till. Jag och Eveline var iväg till Kristinehamn och med oss hade vi Platina (som vanligt), Ting (för att hon inte fått följa med en enda gång hittills i år) och Bella (för att hon är tre nästa år och behövde komma ut och se lite av världen samt förhoppningsvis få nåt poäng bättre än i Kolbäck sist).

I ridhuset i Kristinehamn rådde jultema, allt var så välordnat och fint, Angelica hade tänkt på allt tror jag. Nära 80 ponnyer anmälda för att dömas av Håkan Erlandsson, även om några strukit sig, sedan många bruksstarter därtill. Inte konstigt att det blev en härlig heldag :).

Platina och Ting gick i samma klass, i den ordningen också vid rangeringen. Platina som nummer tre med 40 poäng och Ting direkt bakom med 39. Roligt att Platina fick avsluta den här säsongen med ett guld, hon har legat i som tusan kan man säga, varit ute och visat upp sig inte mindre än åtta gånger! Ting som bara fått en enda chans i år gjorde sitt allra bästa för att ta den, hon ställde upp sig så bra med fokus på ett mycket snyggt hingstföl utanför ringen (hon var förtjust i honom hela dagen och mycket riktigt blev han också minifölchampion). Tings huvud kan verkligen vara så svart och vackert när hon är koncentrerad.

 

 

Platina och Ting 

 

 

 

Bella då, hon var också så duktig. Det var en stor skillnad att visa henne igår jämfört med för tre månader sedan i Kolbäck. Igår var hon glad och lystrade åt saker och hon hade mycket mer fråmåtbjudning i skritten. Traven behövde hon fortfarande hjälp med, (tack Mia!), det var också på den hon fick en 7:a, resten var 8:or, så summa 39 poäng och med det blev hon vinnare av klassen. Nöjd! 

 


Bella, som egentligen heter Shape Of You.

 

På eftermiddagen tävlade Eveline agility med Ting och Platina, det gick bra det med. Två clearrounder och sen en felfri runda till på tid med Platina. Ting hade så bråttom mellan konerna på sin tidsrunda så hon slog ner en boll så där blev det tyvärr pinnar i protokollet. Men kul med pigga hästar :).

Två dagar i fel ordning, döpte jag inlägget till. Varför det då? Jo, för att förra helgen var vi också iväg, då på årets näst sista utställning. Jag och Josse var till Stjärnhov och där visade vi för Helena Kättström. Där var också jultema, julmusik spelades under hela dagen även under visningarna vilket var riktigt trevligt. Upprepar mig, men mycket välordnad dag det med, allt inom nära håll och bra flyt. 

Dagens bästa där för mig var Lins. Det var första gången han var på utställning sedan han var föl, men från jag tog honom ur hagen till jag släppte tillbaka honom dagen efter skötte han sig som en ängel. Stod blickstilla under tvätt och tofsning, var lugn i boxen, lätt att lasta, obrydd i transporten, glad och lättsam hela dagen. Sedan fick han dessutom 39 poäng vilket var en sån 39-poängare som gjorde mig riktigt glad (det kan ju vara lite olika hur 39 poäng känns :-), vissa känns bättre än andra).

 

Pettersbacka Lins

 

Sedan var Vena och Platina också på plats, de fick varsitt silver. Båda inledde sina rader med 7:or på både Typ och Huvud, hals och bål, det är alltid tråkigt att få sjuor (eller sämre) på just de två punkterna. Det är ju som grundläggande punkter för hur ponnyn ser ut. Hur som, båda slutade på 38 poäng och det resultatet i sig är egentligen inte alls dåligt.

Nu är det slut med utställningar för i år, jag borde vara mätt på det efter att vi varit iväg på elva stycken vilket är rekordmånga för en säsong. Men är jag? Nej! Det är ju så kul!