Det tog sig!

2019-07-28

Ett soligt sommarhett Rimbo. Dit var vi igår och fick sex stycken hästar bedömda av den holländske domaren Libertus Alderkamp. Det var Hanna Dahlström som höll sin årliga utställning och den var precis lika bra och välordnad som vanligt.

Vi, det vill säga jag, Josefine och Eveline, hade en minst sagt körig förmiddag då alla sex skulle in i ringen på lite mindre än 1,5 timme, men det gick. Efter de två första visningarna började jag fundera om jag verkligen prioriterat rätt för dagen, missade nämligen ett bröllop på grund av den här tävlingen :-). För Lasea var först ut och fick något ynkliga 37 poäng, det är en bit från det guldet hon skulle behöva för diplom. Hennes jämnårige halvbror Nickel fick ett poäng till, det vill säga 38, och det var tack vare gångarterna, för raden började med tre 7:or. Hur ska detta gå... tänkte jag.

Men sen tog det sig!

Dessi vann sin klass och fick mycket beröm för att hon använde hela sin kropp i skritten, blev så glad när poängen var 41 för i och med det resultatet är hon färdig för SUCH. Kul! Tvåa i samma klass gick Platina med 5x8, hon var på sitt bästa humör, en sån dag då hon bara strålar av självförtroende. Hon är så härlig då.

Basilica var också med, hon är snart tre månader gammal och det var dags för henne att göra premiär i ringen. Det blev ingen dålig debut! Hon vann sin klass, fick guld med 9:a på typ och skötte sig så duktigt.

 


Pettersbacka Basilica
e Top of The World    u Pettersbacka Safena

 

Hennes mamma Safena gick det lika bra för, hon gick inte först i klassen men fick guld med jämna 5x8. Hade inte riktigt trott det innan, tänkte hon kanske såg lite ta-hand-om-litet-föl-trött ut, och visade henne bara för att jag ville visa fölet. Men minsann!

 

Pettersbacka Safena
e Be There of Riverdance    u Hot Smashing Lady

 

Därefter visade Eveline Dessi i handlerklass och sedan åkte vi kors i taket hem, redan vid ett. Ville ju försöka hinna med bröllopsmiddagen i alla fall, så på det viset var det bara bra att vi hade alla våra klasser på rad.

Är så nöjd med denna helgens resultat, likaså med förra helgens. Det har gått så bra, måste komma ihåg att njuta av det hela.