Ringpremiär.

2019-05-11

Årets utställningspremiär för oss var idag, i Smedstorp, en liten bit från Nyköping. Där fanns en riktigt bra plats som låg fint till och allt var inom nära räckhåll - ridhus, parkering, mätplats, servering. Och klassiska utedass. Soligt och skönt var det dessutom, på något sätt blev det jättevarmt i ridhuset, kändes som minst 25°, men det gillar ju jag. Domare för dagen var Elisabeth Ljungstorp.

Vi hade manfall kan man säga, det var nämligen bara jag och Eveline som åkte och med oss hade vi Lasea och Vena. Josefine kunde inte och Bella som också var anmäld såg alldeles för maläten ut i pälsen för att platsa i en skönhetstävling. 

Lasea och Vena är båda treåringar och gick således i samma klass. Lasea visades först och hon var jätteduktig, hon gjorde verkligen sitt bästa, jag kunde inte varit nöjdare med hennes visning. Dock ser hon lite ung ut för sin ålder ännu, men jag är säker på att hon kommer att komma. Jag tror hon är som sin mor, hon behövde minst ett extra halvår på sig att bli stor och hon är väldigt lik henne på alla sätt, mankhöjden undantagen. Domarkritiken var det inget fel på alls, innehöll givetvis "ännu något outvecklad" och siffrorna löd 77888.

 

Pettersbacka Lasea
e Another Gold Cross   u Pettersbacka Lilja

 

Vena då. Ja henne gick det bättre för resultatmässigt, hon gick på tredje plats i samma klass med ett jämnt och fint 5x8-guld. Hon skötte sig dock inte riktigt lika bra, hon busade iväg lite i traven och provade också att resa sig ett par gånger under rangeringen. Men ändå helt okej, roligt när de är pigga och glada med.

 

Pettersbacka Vena
e Another Gold Cross   u Hot Smahing Lady

 

Handlerklass fanns också och den deltog Eveline i tillsammans med Vena. Det gick bra och de fick också en guldmedalj med sig hem. Eller snarare en guldrosett förstås.

Alla bilderna har Frida Erixon tagit, tack så mycket att du tog dig tid!