Fint sällskap :)

2019-08-25

Tretton starter att hålla rätt på. Det var vad vi hade igår när vi var till Kolbäck på en så otroligt välordnad utställning med tillhörande brukstävlingar. Över hundra ponnyer var på plats och väldigt många trevliga människor därtill, vackert väder och god lunch, ja allt var bara super! Det var två ringar inne i ridhuset, i den ena dömde Annika Strindgård och i den andra Inga-Lill Hoveklint Hyttring. Jag fick visa två per domare och det är lite extra att ha koll på, hur respektive domare ligger till, när det är två ringar. Ute på ridbanan pågick brukstävlingarna parallellt hela dagen.

Platina gick först och hon jobbar ju på sitt SUCH men det är bara att fortsätta med det för igår blev poängen 39. Efter det gjorde hon fyra agilityklasser, två tillsammans med Eveline och två med Linnea. Jo minsann, vi hade tur och fick fint sällskap med oss igår, Linnea :-). Båda två startade också varsin poänghoppning.

 

 


Linnea fick en clearround i första klassen och sedan en femteplats i den på tid. Platina är alltid så pigg och glad.

 


Lite prasselband stör inte Platina. 

 

Sedan var det Nickel på tur. Även han skulle vara med i både agility och poänghoppning men bara tillsammans med Eveline. Han behöver träna mer och var väl bara lite halvduktig (knappt) på bruksbanan. Men däremot var han jätteduktig inne i ringen och fick sitt andra guld som treåring, i och med det är han berättigad till ett stycke valackdiplom! Kul!

 

Linnea och Nickel

 

Hans halvsyster Lasea då, som även hon vill ha diplom. Hur gick det för henne? Jo hon fick 39.. Hon har ju ett par chanser kvar så bara att fortsätta hoppas. 

Sist ut var Bella, det vill säga Shape Of You. Känslan när man har henne i högerhanden är att hon går i stark motvind och knappt orkar framåt. Hade redan innan bett Anna-Lena Hulsebo om påputtning och det gick ändå okej både i skritt och trav men hon fick 7:or på båda och även på benen, så det slutade med 37. 37 är lite sådär men den muntliga kritiken som Inga-Lill gav var egentligen riktigt bra så hon kommer nog att komma när hon växt på sig lite, hon är ju bara två år. Och förhoppningsvis får hon lite mer vilja och energi framåt.

 

Shape Of You
e Let's try again
u Just Perfect