Nymätta

2019-01-20

 

 

Vinterfluffig kille, eller hur!? Det är Pettersbacka Lins, son till Lilja och det kan man lätt se, pappa är Red Magic Marker. Lins är 1½ år nu och idag mättes han till 81 cm i manken, det är nog bra, tror han stannar under minimått som färdig då.

 

 


Det var Lins det, en av våra två killar. Den andra heter ju Pettersbacka Nickel och han är ett år äldre, det vill säga snart tre. Idag fick jag hjälp av Eveline att fota dem båda och hon fick vara ganska tålmodig i att hålla :-). Men till slut så, även om hon sa att fötterna blev kalla, men då hade vi hunnit mocka och redit ut manar först också.

 


Pettersbacka Nickel

Nickel är undan Selene och pappa är Another Gold Cross. Nickel är 84 cm hög och det är alldeles lagom tycker jag, hoppas han stannar på den höjden. Han har en god och fin behåring i både man och svans. 

För en månad sedan mätte vi fölen också, Nelly var 66 och både Molly och Stella var 65. Fölen här brukar vid halvåret vara ett par centimeter högre än dessa tre, det blir spännande att se vad som hänt fram emot sommaren när de blir ett år, om de fortfarande är små.