Stadsponnyer

2019-11-10

 

 

En kväll för ett par veckor sedan tog jag och Eveline med oss Nickel och Lins in till Östhammar för att de skulle få se lite stadsmiljö, som mer bilar, mopeder och cyklar, asfalt, trottoarkanter och sånt. Vi parkerade och sedan gick vi en promenad på en halvtimme, bland annat på gågatan. Fick förstås glada kommentarer om hur små hästar vi hade, och det hann bli lite mörkt innan vi lastade och åkte hem.

Senare samma vecka kom hovslagaren och gick igenom alla, nu är de i fas på samma datum. Under utställningssäsongen är de aldrig det, då tas de om varandra beroende på när de ska ut. Så då kan en del verkas var femte vecka och de som mer är hemma var tolfte. Men skönt nu, som sagt, att ha dem i samma intervall.

Jag gjorde ett stortag med damning ute i stallet förra veckan. Det började med att alla tre avelsdiplomen kom på posten, och då behövde jag möblera om lite på väggen där ute. Gjorde det och sopade samtigt väggen under dem. Sedan fortsatte jag runt med stegen med samtliga väggar, all inredning och utedriften. Mest damm från spånet, spindelnät och en del fågelbajs. Tog ett antal timmar men det sköna var att jag bara råkade börja, kunde annars varit en typisk skjuta-upp-sak. Kanske bara jag som kommer vara ute i stallet och se, men jag njuter för det blev väldigt rent och fint.