Så glad för kastrering

2019-09-27

Det går inte att säga annat än att det är höst ute nu, har varit lite frost flera nätter och gräset har slutat växa i hagarna. Men för någon vecka sedan gjorde jag en hage mellan hagarna, de har fått beta av en väg som går mellan hagarna helt enkelt. Blir mycket finare än om jag tagit röjsågen, de äter så jämt och rent och följer markens linjer perfekt.

Vi har en liten bit mark som inte varit instängslad ännu, men snart är den, kanske klar redan idag, om jag är duktig. Inte speciellt stor hage men ändå. Där ska de få gå nu och det räcker nog några veckor, sedan är det hö som gäller.

 

 

Igår var en bra dag. Basilica, fölet, fick sin första stelkrampsspruta och fyra av de andra skulle ha påfyllningar, så det blev ett par svängar till Hökhuvud och veterinärstationen där. Men det bästa :-) det var att Lins kunde bli valack! I våras gjorde vi ju ett försök men då saknades en testikel, jag var säker på att jag känt den innan men blev ändå osäker där och då när den var helt borta. I somras kom den ner igen och sedan har den varit där nästan (...) alla gånger jag känt sedan dess. Men det kändes ändå som att jag bokade kastrering lite på chans nu. På morgonen var den där, när vi kom till stationen var den där. Vid första palpationen av veterinär var den där, men sen: 
 - Men hoppsan! Nu försvann den.. Sa Tomas.
Men, den kom ner igen efter någon minut och en stund senare var Lins valack. Så skönt! Allt blev så mycket lättare kring honom då, han fick en väldigt ljusare framtid och verkligen roligare planer.

Nu har jag alltså två valacker, Nickel och Lins, och min tanke är att båda två så småningom ska få leta nya hem.

 

Bella


Safena

 

På söndag ska jag åka till Linköping, närmare bestämt till Vreta. Där ska jag visa Vena och Lasea på sommarpremiering. Sommarpremiering, trots att jag började inlägget med att säga det är höst. Men vanligtvis åker jag alltid på premiering till Österbybruk i juli, nu var det en utställning i Norrköping samma dag som jag prioriterade före. Andra alternativet var att åka till Katrineholm i slutet av augusti, men den helgen jobbade jag. Så nu får det blir det tredje alternativet då, trots höst och många mil att åka. Jag håller tummarna för avelsdiplom, men vi får se, de är så burriga i sina pälsar nu. Vena har redan ett dubbelguld ju, så där kan jag egentligen vara lugn, oavsett resultat på söndag. Men Lasea, hon har trots många chanser bara ett guld sedan tidigare, så jag håller tummarna. Och givetvis för båda :-).