Another Gold Cross. Igen!

2019-07-02

Mitt i sommaren redan! Jag har inte tänkt så mycket på det för jag är inte ledig förrän om några veckor, men juli har det faktiskt blivit. Igår var hovslagaren här och nu är alla i fas med varandras hovar igen, har tagit några då och då sedan i april, det blir ofta så under utställningssäsongen. Men igår verkades alla så då är vi som på noll igen, skönt.

I söndags var vi inbjudna till Frösåkers ryttare, de hade en familjedag med visning av hundagility, islandshästar, ponnyridning och lite sånt. Även en ambulans som var där och visade upp sig. Och så vi då :-). Jag och Linnea åkte dit med Lasea och Vena. Vi fick gå några varv på ridbanan när de pratade om shetlandsponnyns användningsområden och sedan ställde vi oss i gräset och var klappobjekt. Mycket trevligt, många små barn som ville hälsa och känna.

 

Linnea och Lasea. Lasea är orädd för det mesta, helt plötsligt klev hon bara upp på bänken när de stod bredvid och Linnea började skratta.

 

 

 

 

För en vecka sedan hämtade vi hem årets hingst också, det är en herre som var här för fyra år sedan med, är pappa till de två ovanstående Lasea och Vena samt även Nickel. Han heter alltså Another Gold Cross RS 677. Vi hämtade honom i Jönåker sent en kväll och släppte honom tillsammans med de tilltänkta stona här klockan 01 på natten. Det var som att han bara varit ur hagen för en kort promenad, de hälsade, travade runt i hagen en kvart och sedan började de äta. Så lugna gatan kan man säga. En så vettig och trevlig hingst, det tyckte jag när han var här förra gången med.

 

 

Platina, Dessi, Lilja Ting och så Crossen längst till höger.