Vilken bra dag!

2019-06-15

Vilken bra dag! Vi, jag och Eveline, var till Söderhamn och med oss hade vi två vana ponnyer i form av Platina och Dessi samt en Nickel som helt saknade erfarenhet. Nästan i alla fall, han visades en gång som föl, nu är han tre. Han har varit så trevlig att greja med här hemma under vintern och våren, han är lugn och snäll och känns så stabil. Men jag var ändå lite nervös att han skulle bli helt tvärtom när han skulle dela transport med två ston och sen vara på en utställningsplats hela dagen. Men icke - han skötte sig som en stjärna precis varenda minut!

Elisabeth Ljungstorp dömde och Nickel var först ut för oss. Jag blev SÅ glad när han inte fick sina poäng utan bara en blågul rosett, en kvart senare fick han sedan Minivalackchampionatet. Sist på dagen kom poängen och det var 5x8.

 

 

 

 

När visningen var klar gick vi direkt till bruksbanan och så fick han göra premiär tillsammans med Eve i agility på en gång. Han hade aldrig sett en orange kona förut och förstod sig inte riktigt på saker och ting, men redan i den andra klassen gick det mycket bättre, så det där kommer bli bra.

 


På en agilitybana är ju Eveline den bästa handlern man kan ha också tror jag :-), så lugn och lotsande.

Efter lunch var det sedan Platina och Dessi som fick göra samma agilitybana och det gick felfritt i samtliga fyra klasser. Lite vila i transporten och så var det dags för visning, de gick i samma klass. Blev så nöjd med även deras resultat. Dessi placerades som nummer två med samma rad som Nickel, det vill säga 88888. Platina ett poäng mindre, hon fick en 7:a på benen.

 

 

Eveline, Dessi och Platina