Grönt och gult

2019-05-19

Gräset börjar ta sig, maskrosorna med, helt gult i sommarhagarna. Och stort tyvärr tar sig även knotten. Var ute ikväll och det var helt fullt i luften runt både mig och hästarna. Tycker så synd om dem, det är det sämsta med den varma årstiden, alla jobbiga insekter.

 

Vena

 

För några dagar sedan delade jag förra årets föl, det vill säga Nelly, Molly och Stella, från sina mammor. Det var verkligen hög tid, Nelly är ju om några dagar ett helt år gammal. Fölen, eller åringarna då, verkade inte bry sig ett dugg. Mammorna däremot har gnäggat några gånger och det är såklart lite jobbigt för dem med hårda juver men det går ju över. 

 


Lasea, Safena och Basilica

 

Årets föl då, Basilica. Jo hon mår bara bra, springer runt lite och busar för sig själv. Börjar bli lite intresserad av de andra i flocken vilket stressar Safena som då och då måste gå och hämta henne, även om hon inte är längre än tio meter bort. Väldigt söt är hon förstås och även hon kommer att bli brunskimmel. Från att för ett år sedan haft noll konstantskimlar har vi nu fyra, tre bruna och en röd. Så kul att se dem ändra färg när man inte varit med om såna färgväxlingar, förutom på bild, tidigare.

 

Basilica