Byte av flock

2018-04-21

I torsdagskväll fick Lins flytta in till killarna, på tiden då han är en bit över tio månader gammal. Men som jag sagt tidigare, han har inte riktigt insett att han är av annat kön än sin mamma än, även om han börjat göra små försök till att hoppa upp och springa efter något av stona ibland. Leka vill han gärna göra, det har han och speciellt Vena ofta gjort på slutet och nu hoppas jag att Nickel kan ta vid med det. Själva ihopsläppet gick fint, det stegrades och sprangs ett tag men sen bjöd jag på hö och då började de äta istället. Han har inte funderat så jättemycket på att mamma går på andra sidan staketet men står och tittar ibland, och har ropat några gånger. Lilja tyckte nog det var dags för jag har inte hört henne gnägga en enda gång, däremot lystrar hon till de gånger sonen gjort det. Hon kan gå till staketet en kort stund men verkar inte bry sig nämnvärt, skönt, jobbigt när de blir ledsna.

All snö är borta och man kan se i dikeskanter att det faktiskt börjar växa gräs, men i våra hagar kommer det nog dröja ett tag till, de är långtifrån grönskiftande. Ett annat vårtecken är att hästarna fäller ordentligt, man kan dra hur mycket päls man vill. Eveline är ganska duktig på att göra det, hon har tålamot att hålla på länge med varje ponny.

För övrigt har jag köpt en ny liten tjej. Det gjorde jag redan förra vintern, flera månader innan hon föddes. Jag ville gärna ha ett sto efter Let's Try Again och då paxade jag denna kombination, det vill säga OM det blev ett sto. Det blev det, en rödskimmel, och jag har inte sett henne ännu trots att hon snart är ett år :-). Grisen i säcken. Mor heter Just Perfect och en närmare presentation kommer när hon flyttar hit, vilket blir nån gång under våren. Roligt!