Fler än nånsin

2018-11-20

En månad har gått sedan sist, först tänkte jag att ingenting speciellt har hänt under tiden, men det har det nog ändå.  

Top Of The World, vår lånade avelshingst, har åkt hem. Det var nog i och för sig strax innan en månad sedan. Han var hos oss hela sommaren och halva hösten och då känns det alltid lite tråkigt att skjutsa hem. Han är en väldigt trevlig kille, lätt att hantera, lugn i hagen och fin med ston och föl. Jag har inte kollat något av stona, men jag tror att Dessi och Safena är dräktiga. Selene ska jag göra ett Pregnamare på om en vecka, så får vi se hur det ser ut där. Ting räknar jag bort, varför skulle hon bli dräktig i år när hon inte blivit de senaste sex åren :-).

 

Top Of The World

 

När han åkt hem fick jag äntligen släppa ihop hela stoflocken, det är alltid så skönt att göra det. Så härligt att se dem alla gå tillsammans, i år är det tolv i den flocken. Alla ston, i åldern fem månader till tjugo år. Med de tre killarna i hagen bredvid är det femton allt som allt. Jag har aldrig haft så många hästar tidigare..

I början av oktober flyttade killarna hem till sin vinterhage, de har ju gått nere vid mina föräldrar hela sommaren. För ett par veckor sedan flyttade alla stona in till sin vinterhage. Skönt att de kan få lite tak över huvudet om de vill och väldigt bekvämt för mig att de har sina vattenkoppar och jag därmed slipper bära hinkar.

Fölen har varit på utflykt till Hökhuvud och Distriktsveterinärerna där, de har fått sin första vaccination. Om ett par veckor ska de dit igen för spruta nummer två. Dessi fick stå för det vuxna trygga sällskapet, så både Molly och Stella fick åka ifrån mamma för en stund, men vi var hemma efter en halvtimme igen och mammorna hade nog knappt märkt de varit borta.

Fölen har fått sina pass och därmed registreringsnummer. Safena har fått Dubbelguldsdiplomet godkänt, hon väntar på sitt RS-nummer med. Tänk att hon fick diplom ändå! Så glad för det.