Lyckat och roligt

2018-08-20

I helgen var vi till Köping där det var brukstävlingar kombinerat med drive-in-utställning. Vi hade anmält Safena vars huvudsakliga uppgift var att försöka få ett guld men fick göra premiär i både agility och handlerhoppning på köpet. Sedan fick Eveline välja vem mer vi skulle anmäla till bruksklasserna, hon valde Lilja, och hon fick då i sitt på-köpet visas på utställningen. Och det var ju riktig tur!

Johanna Granberg anordnade hela kalaset, och det måste varit ett jättejobb med 259 starter i bruksen och 62 i utställningsringen. Och allt flöt på så bra! Maria Jansson var domare för dagen på utställningen och Jossan fick vara hennes sekreterare, hon tycker det är riktigt roligt.

Vi började med visningen. Lilja först, hon var på humör och kände för att visa sig från sin bästa sida, glad och uppmärksam. Hon fick ett guld, alla guldponnyer fick vänta in siffrorna till senare på dagen och efter att jag lyssnat på kritiken där ingenting lät dåligt var det allt lite spännande. Raden visade sig sedan bli 98888... 41 :-). Äntligen! Efter flera års väntan är hon nu berättigad till SUCH! Så roligt!!

Alldeles därefter var det Safenas tur, hon var inte lika på alerten i ringen men ändå okej. Inget guld dock men egentligen fina 39 poäng där sjuan satt på benen. Hennes bredspårighet har förbättrats avsevärt men är fortfarande lite kvar.

 Jossan med Safena och Lilja, vet inte om någon av hästarna var så sugna på att bli fotade. Men fina ändå.

 

Bruksen då. Eveline startade med båda två i agility. Det var en hel del nytänk på banan med nya typer av hinder, kul! Och svårt. Eveline är duktig på att lotsa ponnyerna igenom hindren, hon är så lugn och tålmodig. Safena fick en fin premiär, hon blev inte felfri i någon klass men kom igenom banorna. 

 

Safena i ryggningshindret.

 

Lilja har ju mycket erfarenhet av detta och var mest tvärsäker på allt, men det nya hindret där en boll skulle sparkas framåt av henne själv hade hon lite svårt att förstå sig på i första klassen. I den andra lyckades hon dock.

 


 


 

Resten var enkelt tyckte hon.