Utstallade 

2018-04-05

Snö finns det kvar även om det börjar komma fram barmark lite här och var. Inatt sov stona ute igen så nu är de utstallade för denna vinter. Det tar alltid några dagar innan de är med på att de inte ska in på kvällen, Ting stod vid dörren igårkväll, men när jag kom ut med höet är de nöjda med att få det serverat ute ändå. Nog skönt för vinterpälsarna börjar bli varma och de fäller ganska ordentligt några av dem. Lasea verkar vara håröm precis som sin mamma, Lilja blir ju väldigt arg och sur när man försöker dra hennes päls. Det blir hon på sommaren med, när flugäggen ska tas bort.

I förra veckan var hovslagaren här, alla blev verkade. Bilden nedan är från den dagen, vitt och fint. Det är Nickel som snart blir två år gammal, en fin kille. Han har hittills varit ganska lugn av sig men nu börjar han kanske kaxa till sig. I förrgår nafsade han mig lite lätt i vaden när jag kom med hö, hmm... Skulle vara kul att visa honom i sommar. Det dröjer väl inte så länge innan de får sällskap av Lins också, blir nog kul med två unga för Nickel vill springa och busa mer än kompisen Fenix. Fenix blir fem i år, han springer med men tycker ofta det är skönt att ta det lite lugnt. Lins är ganska mammig fortfarande, busar mycket med Vena men går gärna nära Lilja sedan igen. Men så här länge brukar jag inte ha hingstungarna kvar i stoflocken så det är väl dags snart.

 

Pettersbacka Nickel
e Another Gold Cross     u Skäpperöds Selene

 

I helgen är jag ledig och jag har beställt fint väder och ett lass med hö. Det här höet hoppas jag ska räcka ända till i höst, på sommaren går det ju knappt åt något, men det beror ju på hur länge de behöver ha i vår. Som det är nu är det svårt att tro att det ska kunna börja spira redan om en månad. Och om två månader borde det vara grönt och böljande i hagarna..