Söderhamn

2018-06-18

I lördags var vi till Söderhamn, där var det både utställning och brukstävlingar. Det är alltid så lätt att att åka dit, bra väg, det går fort trots 18 mil och själva platsen ligger nästan bredvid E4:an. Sedan är det bra parkering, ridhus och cafeteria, en bra anläggning helt enkelt. Våra klasser gick strax före och efter lunch så vi behövde inte åka hemifrån förrän sju heller. 

Vena var först ut, efter strykningar i hennes klass var hon det enda 2-åriga ministoet att komma fram till bedömning, på det viset var hon förstås given klassvinnare :-). Hon var jätteduktig och dagens domare Ulrika Nordmark gav henne 40 poäng med en 9:a på traven.

 

Pettersbacka Vena med en stor del av mig på köpet.

 

Nästa på tur var Safena. Efter fixningen hos Koko har höger bak normaliserat sig, dock är hon fortsatt betydligt bred i bak. Det gav henne tyvärr en 6:a på skritten... Men en fin 9:a på traven. Den nian kunde dock inte väga upp hela hennes rad utan hon fick summa 38, vilket givetvis är en mycket bra poäng men en bit från guld ändå. Och guld är fint att få när man är tre år :-).

Sist ut var Lilja, hon var allmänt vresig mot de andra två i transporten, men vid hand var hon glad och duktig. Hon hade tre uppgifter under dagen; utställning, handlerklass och agility. De två sista tillsammans med Eveline. Exteriört fick hon 38 poäng även hon, 7:a på ben och trav. Men tillsammans med Eveline gjorde hon en strålande insats i handlerklassen, hon lydde minsta vink från Eveline och de fick hela 43 poäng! Där dömde Johanna Granberg och Eveline var alldeles lycklig över resultatet! Direkt efteråt gick vi ut och bytte till träns och sedan fortsatte de lika säkert och duktigt i agilityklassen med tidtagning, där de fick en fjärdeplacering. 

 

Lilja och Eveline i prasselbandshindret. Det var ganska blåsigt så banden stod nästan rakt ut, så länge man inte var rädd för prasslandet var det bara att springa under!